Hoe organiseer je een duurzame en zero-waste bruiloft?

MMarrit 6 november 2023 07:07

Je wilt de liefde van je leven het jawoord geven, maar je wilt ook de planeet respecteren? Dat kan! Een duurzame en zero-waste bruiloft is een prachtige manier om je liefde voor elkaar én voor de aarde te vieren. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het organiseren van je groene bruiloft.

Duurzame uitnodigingen

Begin met duurzame uitnodigingen. Kies voor online uitnodigingen of voor kaarten gemaakt van gerecycled papier. Je kunt ook zaadpapier gebruiken - je gasten kunnen de uitnodiging planten en er bloeien prachtige bloemen uit!

Duurzame trouwlocatie

Kies voor een duurzame trouwlocatie. Dit kan een natuurgebied zijn, een eco-vriendelijk hotel of een locatie met een Green Key certificering.

Duurzame trouwjurk

Kies voor een duurzame trouwjurk. Er zijn tegenwoordig veel ontwerpers die jurken maken van biologisch katoen, hennep of gerecyclede materialen. Je kunt ook overwegen om een vintage jurk te dragen of een jurk te lenen.

Duurzame decoraties

Voor de decoraties kun je denken aan natuurlijke materialen zoals hout, stro en biologisch afbreekbare confetti. Gebruik potten en vazen van gerecycled glas en kies voor lokale bloemen van het seizoen.

Zero-waste catering

Kies voor een zero-waste catering. Serveer lokaal en biologisch eten en zorg ervoor dat er geen voedsel wordt verspild. Je kunt ook overwegen om plantaardige gerechten te serveren - dat is nog duurzamer!

Duurzame trouwbedankjes

Als trouwbedankjes kun je zaadjes of plantjes geven. Of maak een donatie aan een goed doel in de naam van je gasten.

De duurzame bruiloft checklist

Hier is een handige checklist om je te helpen bij het plannen van je duurzame en zero-waste bruiloft:

  • Uitnodigingen: online of van gerecycled of zaadpapier
  • Locatie: eco-vriendelijk en lokaal
  • Jurk: duurzaam of vintage
  • Decoraties: natuurlijke materialen en lokale bloemen
  • Catering: zero-waste, lokaal en biologisch
  • Bedankjes: zaadjes, plantjes of een donatie

Met deze stappen kun je een prachtige en duurzame bruiloft plannen die niet alleen bijzonder is voor jou en je partner, maar ook voor de planeet.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.