Hoe maak je zelfgemaakte veganistische chocolade?

MMarrit 11 november 2023 07:06

Wil je leren hoe je zelfgemaakte veganistische chocolade kunt maken? Dat is geweldig! Niet alleen is het een heerlijke traktatie, maar het is ook een geweldige manier om elk dieet aan te vullen, vooral als je veganistisch bent. Daarbij komt dat het maken van je eigen chocolade je volledige controle geeft over de ingrediënten, zodat je het zo gezond of decadent kunt maken als je wilt.

Wat heb je nodig voor veganistische chocolade?

Laten we beginnen met wat je nodig hebt. De basis van elke goede chocolade zijn kwaliteitsingrediënten. Hier is een lijst van wat je nodig hebt voor zelfgemaakte veganistische chocolade:

 • Cacaoboter
 • Cacaopoeder
 • Zoetstof (zoals agavesiroop, kokosbloesemsuiker, of ahornsiroop)
 • Vanille-extract
 • Zeezout

Hoe maak je veganistische chocolade?

 1. Smelt de cacaoboter. Dit kun je doen in een dubbele boiler of in een magnetron.

 2. Voeg de zoetstof toe. Zorg ervoor dat het goed gemengd is met de gesmolten cacaoboter.

 3. Voeg het cacaopoeder, vanille-extract en zeezout toe. Roer tot het mengsel glad is.

 4. Giet het chocolademengsel in een mal. Dit kan een speciale chocoladevorm zijn of een eenvoudige bakplaat bekleed met bakpapier.

 5. Laat de chocolade hard worden. Dit doe je meestal in de koelkast of de vriezer, afhankelijk van hoe snel je de chocolade klaar wilt hebben.

 6. Haal de chocolade uit de mal en geniet ervan! Als je chocolade overhoudt, kun je deze bewaren in een luchtdichte container in de koelkast.

Tips voor het maken van de beste veganistische chocolade

 • Kies voor hoogwaardige, biologische ingrediënten waar mogelijk. Deze zijn niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor de smaak van je chocolade.

 • Experimenteer met verschillende zoetstoffen om te zien welke je het lekkerst vindt. Elke zoetstof heeft een iets andere smaak, dus het kan leuk zijn om te experimenteren en je perfecte combinatie te vinden.

 • Voeg extra smaken toe zoals noten, gedroogd fruit, of kruiden om je chocolade wat extra pit te geven.

 • Vergeet niet om geduldig te zijn. Hoe moeilijk het ook is om te wachten, je chocolade heeft tijd nodig om te harden voordat je ervan kunt genieten.

Ik hoop dat je geniet van het maken van je eigen veganistische chocolade. Het is een leuke en bevredigende manier om zowel je zoetekauw als je veganistische dieet in evenwicht te brengen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.