Hoe maak je een vegetarische barbecue?

JJurre 5 september 2023 17:37

Barbecueën is een populaire zomeractiviteit. Maar wat als je vegetariër bent, of gewoon minder vlees wilt eten? Geen zorgen, een vegetarische barbecue kan net zo leuk en smakelijk zijn! Laten we eens kijken hoe je een succesvolle vegetarische barbecue kunt organiseren.

Stap 1: Kies je groenten

Groenten zijn de ster van de show op een vegetarische barbecue. Kies voor een verscheidenheid aan kleurrijke groenten om je tafel op te fleuren. Denk aan paprika's, courgettes, aubergines, champignons, maïskolven en tomaten.

Stap 2: Bereid je groenten voor

Snijd je groenten in grote stukken, zodat ze niet door het rooster van de barbecue vallen. Je kunt ook spiesjes gebruiken voor kleinere stukken groenten. Vergeet niet je groenten te marineren voor extra smaak.

Stap 3: Kies je eiwitten

Vaak worden vegetarische barbecues gedomineerd door groenten, maar vergeet niet de eiwitten! Opties zijn onder andere tofu, tempeh, seitan en verschillende soorten bonen. Er zijn ook veel vegetarische burgers en worsten verkrijgbaar.

Stap 4: Maak wat bijgerechten

Bijgerechten kunnen een vegetarische barbecue echt completeren. Denk aan aardappelsalade, couscous, pastasalade, brood en dips zoals hummus of guacamole.

Stap 5: Vergeet de sauzen niet

Sauzen kunnen een vegetarische barbecue net dat extra beetje pit geven. Denk aan barbecuesaus, knoflooksaus, tzatziki, chilisaus, mosterd en ketchup.

Om je te helpen, hier zijn enkele ideeën voor vegetarische barbecue recepten:

Groente Marinade Eiwit
Paprika Olijfolie, knoflook, peper en zout Tofu
Aubergine Sojasaus, knoflook, gember Tempeh
Maïskolf Boter, zout, peper Zwarte bonen burger
Champignon Balsamico, olijfolie, knoflook Seitan

Ik hoop dat deze tips je zullen helpen bij het organiseren van een geweldige vegetarische barbecue. Vergeet niet dat de sleutel tot een goede barbecue variatie en creativiteit is. Experimenteer met verschillende groenten, marinades en eiwitten om je eigen unieke vegetarische barbecue te creëren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.