Hoe maak je de perfecte Franse pers koffie?

KKasper 1 september 2023 21:16

Ben je een koffieliefhebber en wil je weten hoe je de perfecte Franse pers koffie maakt? Dan ben je hier op de juiste plek. We hebben een gedetailleerde gids voor je samengesteld die je uitlegt hoe je dat perfecte kopje koffie kunt bereiden.

Benodigdheden

Maar voordat we beginnen, zorg ervoor dat je de volgende benodigdheden bij de hand hebt:

 • Een Franse pers
 • Grof gemalen koffie
 • Heet water
 • Een weegschaal
 • Een timer
 • Een lepel

Het proces

Nu je alles klaar hebt, volg je deze stappen om de perfecte Franse pers koffie te maken:

 1. Weeg je koffie. Het eerste wat je moet doen is je koffie wegen. Voor elke 200 ml water heb je ongeveer 12-15 gram koffie nodig. Dit is echter afhankelijk van je persoonlijke smaak en de sterkte die je wilt.

 2. Voeg heet water toe. Voeg het hete water (ongeveer 95-96 graden Celsius) toe aan de koffie in de Franse pers. Zorg ervoor dat alle koffie wordt ondergedompeld.

 3. Roer en wacht. Roer het mengsel goed door en zet een timer op 4 minuten.

 4. Plaats de plunjer en wacht. Plaats de plunjer op de top, maar duw deze nog niet naar beneden. Wacht tot de timer afgelopen is.

 5. Duw de plunjer naar beneden. Als de timer afgelopen is, duw je de plunjer langzaam naar beneden.

 6. Giet en geniet. Giet je koffie in een kopje en geniet van je perfecte Franse pers koffie.

Tips voor de perfecte Franse pers koffie

Nu je weet hoe je Franse pers koffie maakt, zijn hier enkele tips die je kunnen helpen om dat perfecte kopje te bereiken:

 • Gebruik altijd vers water: Het water dat je gebruikt kan een grote invloed hebben op de smaak van je koffie. Gebruik altijd vers en schoon water.

 • Weeg je koffie: Het wegen van je koffie is belangrijk om een consistente smaak te krijgen. Een kleine verandering in de hoeveelheid kan een groot verschil maken in de smaak.

 • Gebruik de juiste maling: De maling van je koffie kan ook een grote invloed hebben op de smaak. Voor Franse pers koffie is een grove maling het beste.

Met deze tips en technieken in je arsenaal, ben je nu klaar om de perfecte Franse pers koffie te maken. Dus ga ervoor, experimenteer en geniet van je perfecte kopje koffie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.