Hoe maak je authentieke Marokkaanse couscous?

KKasper 9 november 2023 07:07

Hou je van Marokkaanse couscous en wil je deze heerlijke maaltijd zelf leren maken? Goed nieuws, je bent op de juiste plek. In dit artikel delen we een authentiek recept voor Marokkaanse couscous en leggen we stap voor stap uit hoe je het kunt bereiden. Dit is niet zomaar een recept, maar een traditioneel Marokkaans familierecept dat van generatie op generatie is doorgegeven.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

Ingrediënt Hoeveelheid
Couscous 500 gram
Wortelen 4
Uien 2
Paprika 2
Tomaten 3
Kip 1
Olijfolie 50 ml
Kruiden (zoals koriander, komijn, kurkuma en paprika) naar smaak

Stap voor stap bereiding

  1. Groenten en kip voorbereiden: Was eerst alle groenten grondig. Pel vervolgens de uien en snijd alle groenten in grove stukken. Maak de kip schoon en snijd deze in stukken.

  2. De couscous bereiden: Doe de couscous in een grote kom en meng met wat olijfolie. Voeg langzaam wat warm water toe terwijl je de couscous met je handen wrijft om klontjes te verwijderen. Laat de couscous ongeveer 15 minuten wellen.

  3. De groenten en kip koken: In een grote pan, bak de uien in wat olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de kip toe en bak tot het bruin wordt. Voeg de rest van de groenten toe en bak ze een paar minuten mee. Voeg water, zout en kruiden toe en breng aan de kook.

  4. De couscous stomen: Doe de gewelde couscous in een stoompan en zet deze op de pan met de groenten en kip. Laat de couscous stomen tot het gaar is.

  5. Serveren: Serveer de couscous in een grote schaal met de groenten en kip er bovenop. Bestrooi met wat verse koriander en geniet van je zelfgemaakte Marokkaanse couscous.

Met dit authentieke Marokkaanse couscous recept, kan je indruk maken op je vrienden en familie met jouw kookkunsten. Het is een beetje tijdrovend, maar het eindresultaat is het zeker waard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.