Hoe integreer je fitness in je dagelijkse routine zonder sportschool?

MMarrit 7 september 2023 21:42

Voor veel mensen is de sportschool een plek waar ze liever niet komen, vanwege tijdgebrek, financiële redenen of simpelweg omdat ze het niet leuk vinden. Maar dat betekent niet dat je je gezondheid en fitheid hoeft op te geven. Je kunt fitness namelijk heel goed integreren in je dagelijkse routine, gewoon thuis. In dit artikel geven we je tips en oefeningen om een gezonde levensstijl te leiden zonder sportschool.

1. Begin de dag goed

Maak er een gewoonte van om je dag te beginnen met wat eenvoudige stretching oefeningen. Dit helpt je om wakker te worden en je lichaam voor te bereiden op de dag. Je kunt bijvoorbeeld denken aan yoga of pilates oefeningen. Er zijn tal van online video's en apps beschikbaar die je hierbij kunnen helpen.

2. Maak gebruik van je omgeving

Je hoeft geen dure fitnessapparaten te hebben om fit te blijven. Je kunt namelijk prima gebruik maken van de dingen in je omgeving. Denk aan het doen van push-ups tegen de muur, tricep dips op een stoel of step-ups op de trap. Wees creatief en kijk wat er mogelijk is in je eigen huis.

3. Zet beweging op je planning

Probeer elke dag minimaal 30 minuten te besteden aan beweging. Dit kan zijn een stevige wandeling, een rondje hardlopen of een thuis workout. Door beweging op je planning te zetten, is de kans groter dat je het ook daadwerkelijk doet.

4. Doe korte workouts tussendoor

Je hoeft niet altijd een uur achter elkaar te sporten. Je kunt ook kiezen voor korte workouts van bijvoorbeeld 10 minuten. Doe bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze een korte workout of doe een high intensity interval training (HIIT) voordat je gaat douchen.

5. Gebruik online hulpmiddelen

Er zijn tal van online hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen bij je thuis workout. Denk aan fitnessapps, YouTube video's of online trainingsschema's. Hieronder vind je een overzicht van een aantal populaire opties.

Naam Type Kosten
Nike Training Club App Gratis
Seven - 7 Minute Workout App Gratis (met in-app aankopen)
Fitness Blender YouTube kanaal Gratis
Blogilates YouTube kanaal Gratis

Integratie van fitness in je dagelijkse routine hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Het vraagt alleen om een beetje creativiteit en doorzettingsvermogen. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, zul je merken dat het een stuk makkelijker is om een gezonde levensstijl vol te houden, zelfs zonder de sportschool.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.