Hoe begin je met de beoefening van Pilates voor beginners?

MMarrit 15 september 2023 13:32

Heb je besloten om Pilates te gaan proberen, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen? Dit artikel zal je begeleiden door de eerste stappen van Pilates voor beginners.

Benodigdheden voor Pilates

Voordat je begint, zorg ervoor dat je de juiste uitrusting hebt. Je hebt een comfortabele outfit nodig, bij voorkeur iets dat rekbaar is maar niet te los zit. Je hebt ook een mat nodig. Als je van plan bent om Pilates thuis te doen, overweeg dan om wat extra apparatuur te kopen, zoals een Pilates bal of ring.

Basisprincipes van Pilates

Pilates draait om controle, concentratie, centriciteit, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen. Het is belangrijk deze concepten in gedachten te houden tijdens je oefeningen.

Pilates oefeningen voor beginners

Hier zijn enkele Pilates-oefeningen die ideaal zijn voor beginners:

  1. De Hundred: Deze oefening helpt om de buikspieren te versterken en het lichaam op te warmen.
  2. De Roll-Up: Deze oefening traint je buikspieren en verbetert de flexibiliteit van de wervelkolom.
  3. De Leg Circle: Deze oefening traint de heupflexoren en verbetert de mobiliteit van de heup.

Veelvoorkomende fouten bij Pilates

Het is belangrijk om je bewust te zijn van veelvoorkomende fouten die beginners maken tijdens Pilates. Dit zijn onder andere het niet correct uitvoeren van de oefeningen, te snel willen gaan, niet goed ademhalen en het negeren van de pijn. Zorg ervoor dat je elke oefening correct uitvoert en neem de tijd om je lichaam te laten aanpassen.

Hoe vaak moet je Pilates doen?

Het wordt aanbevolen om Pilates twee tot drie keer per week te doen voor het beste resultaat. Vergeet niet om je lichaam de tijd te geven om te herstellen tussen de sessies door.

Wat te eten voor een Pilates training

Het is belangrijk om je lichaam te voeden met de juiste voeding voor en na de training. Eet een lichte maaltijd met veel eiwitten en koolhydraten om je energieniveau op peil te houden.

Door deze stappen te volgen, ben je goed op weg om te beginnen met Pilates. Vergeet niet om te genieten van het proces en je lichaam de tijd te geven om zich aan te passen aan de nieuwe routine.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.