6 verrassende toepassingen voor bakpoeder in huis

MMarrit 30 augustus 2023 12:57

Wie had gedacht dat het eenvoudige bakpoeder, dat verstopt zit in je keukenkastje, zoveel meer kan doen dan alleen je cake laten rijzen? Ja, je leest het goed! Bakpoeder heeft vele verrassende toepassingen en kan een echt wondermiddel zijn voor allerlei huishoudelijke taken. In dit artikel geven we je zes ongebruikelijke manieren waarop je bakpoeder kunt gebruiken.

1. Schoonmaken van de oven

Het schoonmaken van je oven kan een vervelende klus zijn, maar bakpoeder kan dit een stuk makkelijker maken. Maak een pasta van bakpoeder en water en breng deze aan op de binnenkant van je oven. Laat het een nacht zitten en veeg het de volgende dag schoon. Je zult versteld staan van hoe gemakkelijk het vuil verdwijnt.

2. Verwijderen van vlekken op tapijten

Heb je vlekken op je tapijt die je niet weg krijgt? Probeer eens bakpoeder. Strooi wat bakpoeder op de vlek, laat het een paar uur zitten en zuig het vervolgens op met de stofzuiger. De vlek zou aanzienlijk verminderd of zelfs volledig verdwenen moeten zijn.

3. Ontgeuren van de koelkast

Bakpoeder is ook een geweldige ontgeurder. Plaats een open bakje met bakpoeder in je koelkast om ongewenste geurtjes te absorberen. Vergeet niet om het bakpoeder elke maand te vervangen voor het beste resultaat.

4. Verfrissen van snijplanken

Snijplanken kunnen na verloop van tijd een onaangename geur krijgen. Schrob je snijplank met een mengsel van bakpoeder en water om deze geuren te verwijderen.

5. Polsieren van zilverwerk

Je zilverwerk laten glanzen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Maak een pasta van drie delen bakpoeder en een deel water en gebruik deze om je zilverwerk te poetsen. Spoel het daarna af en droog het goed.

6. Ontstoppen van afvoeren

Een verstopte afvoer kan een groot probleem zijn, maar bakpoeder kan de oplossing zijn. Giet een halve kop bakpoeder gevolgd door een halve kop azijn in de afvoer. Wacht 15 minuten en spoel daarna met heet water.

Toepassing Hoe te gebruiken
Schoonmaken van de oven Maak een pasta van bakpoeder en water en breng deze aan op de binnenkant van je oven. Laat het een nacht zitten en veeg het de volgende dag schoon.
Verwijderen van vlekken op tapijten Strooi wat bakpoeder op de vlek, laat het een paar uur zitten en zuig het vervolgens op met de stofzuiger.
Ontgeuren van de koelkast Plaats een open bakje met bakpoeder in je koelkast om ongewenste geurtjes te absorberen. Vergeet niet om het bakpoeder elke maand te vervangen.
Verfrissen van snijplanken Schrob je snijplank met een mengsel van bakpoeder en water om deze geuren te verwijderen.
Polsieren van zilverwerk Maak een pasta van drie delen bakpoeder en een deel water en gebruik deze om je zilverwerk te poetsen. Spoel het daarna af en droog het goed.
Ontstoppen van afvoeren Giet een halve kop bakpoeder gevolgd door een halve kop azijn in de afvoer. Wacht 15 minuten en spoel daarna met heet water.

Zoals je ziet, is bakpoeder een veelzijdig product dat je bij veel huishoudelijke taken kan helpen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.