6 manieren om oude tijdschriften en kranten creatief te hergebruiken

KKasper 8 september 2023 23:21

Heb je een stapel oude tijdschriften en kranten liggen en weet je niet wat je ermee moet doen? Geen zorgen, in plaats van ze weg te gooien, zijn er vele manieren om deze items creatief te hergebruiken. Hier zijn zes inspirerende ideeën om je op weg te helpen.

1. Placemats maken

Je kunt oude tijdschriften en kranten gebruiken om unieke en kleurrijke placemats te maken. Het is relatief eenvoudig en je hebt alleen maar lijm, schaar en transparante contactfolie nodig.

2. Decoratieve voorwerpen maken

Met wat knippen en vouwen kun je prachtige decoratieve voorwerpen maken, zoals vazen, mandjes en fotolijstjes. Deze voorwerpen kunnen een leuke toevoeging zijn aan je interieur en ze zijn ook geweldig als zelfgemaakt cadeau.

3. Kunstprojecten

Oude tijdschriften en kranten zijn uitstekend materiaal voor diverse kunstprojecten. Je kunt ze gebruiken om collages te maken, of je kunt de pagina's gebruiken voor decoupageprojecten.

4. Cadeauverpakking

In plaats van geld uit te geven aan dure cadeauverpakking, kun je oude tijdschriften en kranten gebruiken. Het geeft een persoonlijke en unieke touch aan je cadeaus.

5. Composteren

Als je een composthoop hebt, zijn oude kranten geweldig om toe te voegen. Ze helpen om de composthoop in balans te brengen en ze breken relatief snel af.

6. Papier-maché

Last but not least, je kunt oude tijdschriften en kranten gebruiken voor papier-maché projecten. Het is een leuke en creatieve manier om iets nieuws te maken.

Hier is een tabel met een overzicht van de genoemde manieren en de benodigde materialen.

Manier van hergebruik Benodigde materialen
Placemats maken Lijm, schaar, transparante contactfolie
Decoratieve voorwerpen maken Schaar, lijm
Kunstprojecten Schaar, lijm, verf
Cadeauverpakking Lint, schaar
Composteren Geen
Papier-maché Lijm, water, ballon

Het hergebruiken van oude tijdschriften en kranten is niet alleen een geweldige manier om creatief te zijn, maar het is ook goed voor het milieu. Dus de volgende keer dat je denkt aan het weggooien van die oude tijdschriften en kranten, denk dan nog eens na en kijk of je ze kunt hergebruiken op een van deze manieren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.