6 ideeën voor DIY decoraties van gerecyclede materialen

KKasper 6 september 2023 11:32

Ben je op zoek naar een creatieve manier om jouw huis of tuin op te fleuren? Overweeg dan eens om decoraties te maken van gerecyclede materialen. Het is niet alleen een duurzame keuze, maar het levert ook unieke en persoonlijke decoraties op. In dit artikel delen we 6 eenvoudige maar creatieve DIY decoratie ideeën met gerecyclede materialen.

1. Wijnkurk onderzetters

Heb je een verzameling wijnkurken liggen? Maak er dan onderzetters van. Het enige wat je nodig hebt zijn de wijnkurken, een mes en een sterke lijm. Snijd de kurken in plakjes en lijm ze aan elkaar in de vorm van een onderzetter. Laat het geheel goed drogen en je hebt een set unieke onderzetters.

2. Kaarsenhouder van blikken

Oude blikken kunnen een nieuw leven krijgen als kaarsenhouders. Verwijder eerst het etiket van het blik. Daarna kun je met een hamer en spijker gaatjes in de blik slaan met een patroon naar keuze. Plaats er een kaars in en voilà, je hebt een prachtige kaarsenhouder.

3. Bloempotten van plastic flessen

Plastic flessen kunnen gemakkelijk worden omgetoverd tot kleurrijke bloempotten. Snijd de bovenkant van de fles af, verf de buitenkant in een kleur naar keuze en plant er je favoriete bloemen in.

4. Wanddecoratie van pallet hout

Oude pallets zijn ideaal om te recyclen tot wanddecoratie. Je kunt het hout schilderen, er een quote op schrijven, of het gebruiken als een rek voor planten of foto's.

5. Boekenplank van oude ladder

Een oude ladder kan een nieuwe functie krijgen als boekenplank. Leun de ladder tegen de muur en gebruik de treden om boeken en decoraties op te plaatsen.

6. Lamp van oude Mason jar

Een Mason jar kan een prachtige lamp worden met een beetje creativiteit. Voeg een lichtsnoer toe aan de binnenkant, sluit het af en je hebt een unieke lamp.

Hier is een handig overzicht van de materialen die je nodig hebt voor elk project:

Project Benodigdheden
Wijnkurk onderzetters Wijnkurken, mes, lijm
Kaarsenhouder van blikken Oude blikken, hamer, spijker
Bloempotten van plastic flessen Plastic flessen, verf, bloemen
Wanddecoratie van pallet hout Oude pallets, verf of planten
Boekenplank van oude ladder Oude ladder, boeken
Lamp van oude Mason jar Mason jar, lichtsnoer

Met deze ideeën kun je beginnen met het maken van je eigen DIY decoraties. Het is een geweldige manier om materialen te hergebruiken en je huis op een duurzame manier te versieren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.