6 apps die je taalvaardigheid verbeteren

KKasper 4 september 2023 20:22

Wil je een nieuwe taal leren of je bestaande taalvaardigheid verbeteren? Goed nieuws! Er zijn tal van apps die je kunnen helpen. Hier zijn zes van de beste apps om je taalvaardigheid te verbeteren.

Duolingo

Duolingo is een van de meest populaire taalleer-apps. Het is gratis, leuk en zeer effectief. Je kunt kiezen uit een breed scala aan talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans en Spaans. De lessen zijn interactief en gamified, waardoor leren leuk wordt.

Memrise

Memrise maakt gebruik van spaced repetition en mnemonic technieken om het leren van een nieuwe taal te vergemakkelijken. Het biedt cursussen in 16 talen en heeft een grote community van gebruikers om je te ondersteunen.

Babbel

Babbel biedt 14 verschillende talen en richt zich op conversatietraining. De lessen zijn gestructureerd en opgebouwd rond realistische dialogen, waardoor je sneller kunt leren en efficiënter kunt communiceren.

Anki

Anki is een open-source flashcard app die het leren van talen (en andere onderwerpen) gemakkelijk maakt. Het maakt gebruik van spaced repetition om je te helpen bij het onthouden van nieuwe woorden en zinnen.

Rosetta Stone

Rosetta Stone is een van de oudste en meest vertrouwde taalleerapps. Het biedt een holistische benadering van taalleren, met nadruk op luisteren, spreken, lezen en schrijven.

HelloTalk

HelloTalk is een unieke app die je verbindt met native speakers voor taaluitwisseling. Je kunt chatten, bellen, voice messages sturen en zelfs videogesprekken voeren om je taalvaardigheid te verbeteren.

App Aantal talen Technieken
Duolingo Vele Interactieve lessen, Gamified leren
Memrise 16 Spaced repetition, Mnemonic technieken
Babbel 14 Conversatietraining, Gestuctureerde lessen
Anki Vele Spaced repetition, Flashcards
Rosetta Stone 24 Holistische benadering, Luisteren, Spreken, Lezen, Schrijven
HelloTalk Vele Taaluitwisseling met native speakers

Met deze apps kun je op je eigen tempo en op je eigen manier een nieuwe taal leren of je bestaande taalvaardigheid verbeteren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.