6 activiteiten voor een gezinsvriendelijke kampeertrip

JJurre 21 september 2023 19:47

Ben je van plan om binnenkort met het gezin te gaan kamperen? Het kan soms een beetje uitdagend zijn om activiteiten te bedenken die zowel leuk zijn voor de ouders als voor de kinderen. Maar maak je geen zorgen, wij hebben een lijst samengesteld met de top 6 activiteiten die je op je volgende kampeertrip kunt doen!

1. Natuurwandeling en schattenjacht

Een van de beste dingen van kamperen is dat je midden in de natuur bent. Maak van deze gelegenheid gebruik om een natuurwandeling te organiseren. Voor de kinderen kun je dit combineren met een schattenjacht. Geef ze een lijst met dingen die ze in de natuur moeten vinden. Dit is niet alleen leuk, maar ook educatief!

2. Sterrenkijken

Als de nacht valt, ga dan lekker achterover liggen en kijk naar de sterren. Dit is een geweldige manier om kinderen over astronomie te leren. Je kunt zelfs een telescoop meenemen als je er een hebt.

3. Koken boven het kampvuur

Koken boven het kampvuur is altijd een hit. Laat de kinderen helpen met het bereiden van het eten. Je kunt hotdogs roosteren, marshmallows smelten of proberen om brood op een stok te bakken! Dit is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om basisvaardigheden te leren.

4. Vissen

Als je in de buurt van een meer of rivier kampeert, overweeg dan om te gaan vissen. Dit is een rustige en ontspannende activiteit die je samen als gezin kunt doen. Vergeet niet om de vis na het vangen weer vrij te laten!

5. Tent opzetten race

Voor wat competitieve fun, organiseer een tent opzetten race. Verdeel het gezin in teams en kijk wie het snelst hun tent kan opzetten. Maar vergeet niet, het gaat er niet alleen om wie het snelst is, maar ook om wie het beste werk levert!

6. Kampeerspellen

Er zijn tal van spellen die je kunt spelen terwijl je kampeert. Denk aan klassiekers als verstoppertje, tikkertje of zaklopen. Maar je kunt ook creatief worden en je eigen spel bedenken!

Hier is een overzicht van onze top 6 activiteiten:

Activiteit Beschrijving
Natuurwandeling en schattenjacht Een educatieve en leuke activiteit waarbij kinderen dingen in de natuur moeten zoeken.
Sterrenkijken Een rustige avondactiviteit waarbij kinderen over astronomie kunnen leren.
Koken boven het kampvuur Een interactieve manier om te dineren en basis kookvaardigheden te leren.
Vissen Een rustige en ontspannende activiteit als je dichtbij een meer of rivier kampeert.
Tent opzetten race Een competitieve activiteit die teamwork bevordert.
Kampeerspellen Talloze spellen die je kunt spelen in de grote buitenlucht.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.