6 activiteiten om kinderen te onderwijzen over recycling

JJurre 12 september 2023 14:17

Het is nooit te vroeg om kinderen over recycling te onderwijzen. Recycling is een essentieel onderdeel van onze inspanningen voor duurzaamheid en het is belangrijk dat onze kinderen dit begrijpen. Hier zijn zes leuke en educatieve activiteiten om kinderen over recycling te onderwijzen.

1. Recycling speurtocht

Organiseer een 'recycling speurtocht' thuis. Verstop verschillende recyclebare items rond het huis en geef kinderen een lijst van items om te vinden. Dit maakt recycling niet alleen leuk en interactief, maar leert kinderen ook welke items kunnen worden gerecycled.

2. Knutselprojecten met gerecyclede materialen

Moedig creativiteit aan door knutselprojecten te doen met gerecyclede materialen. Dit kan variëren van het maken van een muziekinstrument uit een oude schoenendoos tot het maken van een vogelhuisje uit een melkpak. Hier zijn enkele ideeën:

  • Muziekinstrument: oude schoenendoos, elastiekjes, liniaal
  • Vogelhuisje: melkpak, verf, kwasten
  • Poppenhuis: oude dozen, lijm, scharen, verf

3. Educatieve spelletjes

Er zijn veel online spelletjes beschikbaar die kinderen kunnen leren over recycling. Deze spelletjes zijn vaak interactief en boeiend, waardoor leren over recycling leuk is.

4. Bezoek een recyclingcentrum

Een bezoek aan een lokaal recyclingcentrum kan een geweldige manier zijn om kinderen te leren waar gerecyclede items naartoe gaan en hoe ze worden verwerkt. Veel centra bieden rondleidingen en educatieve programma's voor kinderen.

5. Boeken over recycling

Lezen over recycling kan een andere effectieve manier zijn om kinderen over dit belangrijke onderwerp te onderwijzen. Er zijn veel kinderboeken beschikbaar die recycling en duurzaamheid behandelen.

6. Verantwoordelijkheden thuis

Geef kinderen verantwoordelijkheden rond het huis die verband houden met recycling. Dit kan gaan om het sorteren van afval, het buiten zetten van de recyclingbak, of het helpen bij het compost maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.