6 activiteiten om kinderen over de natuur te leren

MMarrit 19 augustus 2023 07:02

Wil je je kinderen op een leuke en interactieve manier meer leren over de natuur? Je bent hier aan het goede adres! We hebben zes leuke activiteiten verzameld die zowel educatief als vermakelijk zijn. Deze activiteiten zullen niet alleen helpen om het bewustzijn van kinderen over de natuur te vergroten, maar ook hun liefde voor het buitenleven aan te wakkeren. Laten we beginnen!

1. Natuurwandelingen

Een van de beste manieren om kinderen meer te leren over de natuur is door ze er zelf in onder te dompelen. Plan een natuurwandeling met verschillende stoppunten waarbij je verschillende planten, dieren en landschappen kunt bespreken. Geef ze een checklist van dingen om naar te zoeken om het nog interactiever te maken.

2. Tuinieren

Leren over de natuur hoeft niet altijd ver van huis. Start een tuintje in de achtertuin of zelfs in een bloempot in huis. Laat je kinderen helpen bij het planten van de zaden, het water geven en het verzorgen van de planten. Ze zullen een groot gevoel van voldoening ervaren als ze hun planten zien groeien.

3. Vogels spotten

Vogels zijn overal en ze kunnen fascinerend zijn voor kinderen. Leer ze over de verschillende soorten vogels in jouw omgeving en neem ze mee voor een vogel-spot-sessie. Je zou zelfs een vogelhuisje kunnen maken om meer vogels naar je tuin te lokken.

4. Natuurspelletjes

Er zijn tal van spelletjes die kunnen helpen bij het leren over de natuur. Denk aan 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet' waarbij je kinderen dingen moeten raden op basis van hun kleur of vorm.

5. Natuurdocumentaires

Als het weer het niet toelaat om naar buiten te gaan, zijn natuurdocumentaires een geweldig alternatief. Er zijn tal van educatieve documentaires voor kinderen die op een leuke en interessante manier de natuur en het milieu presenteren.

6. Boeken over de natuur

Boeken zijn een andere geweldige manier om kinderen meer te leren over de natuur. Er zijn talloze boeken die het milieu, dieren en planten op een toegankelijke en kindvriendelijke manier presenteren. Hier zijn enkele van onze favorieten:

Titel Beschrijving
'The Watcher' Een boek dat het leven en werk van Jane Goodall presenteert.
'The Tree Lady' Het inspirerende verhaal van Katherine Olivia Sessions, die heeft geholpen om San Diego groen te maken.
'The Water Princess' Een verhaal dat kinderen helpt begrijpen hoe kostbaar water is.

Met deze activiteiten zullen je kinderen zich vermaken terwijl ze belangrijke lessen over de natuur leren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.