5 ideeën voor duurzame huwelijksbedankjes

MMarrit 8 september 2023 21:07

Bij het plannen van een huwelijk is het belangrijk om aan alle details te denken - inclusief de bedankjes voor je gasten. Voor de milieubewuste bruid en bruidegom zijn duurzame huwelijksbedankjes een geweldige manier om dankbaarheid te tonen en tegelijkertijd de planeet te respecteren. Hier zijn 5 ideeën voor duurzame huwelijksbedankjes die zowel uniek als milieuvriendelijk zijn.

1. Gepersonaliseerde zaadpakketten

Niets zegt 'groeiende liefde' beter dan een pakketje bloem- of groentezaadjes. Gepersonaliseerde zaadpakketten zijn goedkoop, makkelijk te maken en voegen een persoonlijke touch toe aan je feest. En het beste van alles? Je gasten krijgen de kans om de zaadjes te planten en een levende herinnering aan jouw bijzondere dag te zien groeien.

2. Herbruikbare boodschappentassen

Herbruikbare boodschappentassen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook zeer praktisch. Je kunt ze laten bedrukken met je namen, de datum van je huwelijk, of een andere leuke boodschap. Het is een bedankje waar je gasten nog jarenlang gebruik van kunnen maken.

3. Biologische zeep

Biologische zeep is een heerlijk bedankje dat ook nog eens goed is voor de huid én de planeet. Je kunt kiezen voor zeep met natuurlijke ingrediënten en oliën, en deze verpakken in gerecycled of biologisch afbreekbaar papier.

4. DIY kruidenpotjes

Kruidenpotjes zijn een leuke en originele manier om 'dank je wel' te zeggen. Je kunt potjes vullen met je favoriete kruiden, zoals basilicum, tijm of oregano, en deze versieren met een gepersonaliseerde sticker of label.

5. Bamboe rietjes

Als je gasten graag een drankje drinken, dan zijn bamboe rietjes het perfecte bedankje. Ze zijn herbruikbaar, biologisch afbreekbaar en geven je drankje een tropische twist.

Hier is een handige tabel om deze ideeën op een rijtje te zetten:

Bedankje Voordelen Extra tips
Gepersonaliseerde zaadpakketten Milieuvriendelijk, goedkoop, makkelijk te maken Kies voor inheemse zaden om lokale ecosystemen te ondersteunen
Herbruikbare boodschappentassen Herbruikbaar, praktisch, personaliseerbaar Kies tassen van natuurlijke materialen zoals katoen of hennep
Biologische zeep Milieuvriendelijk, bruikbaar, goed voor de huid Kies voor zeep zonder palmolie om ontbossing tegen te gaan
DIY kruidenpotjes Origineel, bruikbaar, lekker Kies voor biologisch gekweekte kruiden
Bamboe rietjes Herbruikbaar, biologisch afbreekbaar, leuk Vergeet de schoonmaakborstel niet mee te geven

Met deze duurzame huwelijksbedankjes maak je niet alleen je gasten blij, maar draag je ook bij aan een betere wereld. En dat is misschien wel het mooiste geschenk dat je kunt geven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.