4 tips om je smartphonebatterij langer mee te laten gaan

JJurre 9 augustus 2023 14:32

Een van de grootste frustraties van smartphonegebruikers is ongetwijfeld de beperkte levensduur van de batterij. Maar wist je dat er enkele eenvoudige trucs zijn om je batterij langer mee te laten gaan? Hier zijn vier onmisbare tips om je telefoon de hele dag door energiezuinig te houden.

1. Verminder de schermhelderheid

De schermhelderheid is een van de grootste energievreters. Probeer de helderheid zo laag mogelijk te houden waarbij je het scherm nog comfortabel kunt lezen. Veel smartphones hebben ook een automatische helderheidsfunctie die de helderheid aanpast aan het omgevingslicht.

2. Schakel ongebruikte functies uit

WiFi, Bluetooth, GPS en mobiele data kunnen de batterij ook snel leegtrekken als ze continu aan staan. Schakel ze uit als je ze niet echt nodig hebt.

3. Gebruik spaarstanden

De meeste smartphones hebben energiebesparende modi die de levensduur van de batterij kunnen verlengen. Ze verminderen de prestaties en beperken achtergrondactiviteiten, maar zijn zeer nuttig als je probeert om met een laag batterijniveau te werken.

4. Houd je apps up-to-date

App-ontwikkelaars brengen regelmatig updates uit om problemen op te lossen, waaronder die welke de batterij leegtrekken. Zorg ervoor dat je je apps altijd up-to-date houdt.

Hier is een handige tabel die de vier tips samenvat:

Tip Beschrijving
Verminder de schermhelderheid Houd de helderheid zo laag mogelijk.
Schakel ongebruikte functies uit Zet WiFi, Bluetooth, GPS en mobiele data uit als je ze niet gebruikt.
Gebruik spaarstanden Schakel energiebesparende modi in als je batterij bijna leeg is.
Houd je apps up-to-date Zorg dat je apps altijd de nieuwste updates hebben.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.