4 manieren om je badkamer plasticvrij te maken

MMarrit 12 februari 2024 07:06

Is het je doel om te leven met minder plastic? Begin in de badkamer! Hier zijn 4 manieren om je badkamer plasticvrij te maken.

1. Kies voor duurzame schoonheidsproducten

Verwissel je plastic flesjes shampoo, conditioner en douchegel voor solide versies. Er zijn tal van merken die deze producten aanbieden in plasticvrije verpakkingen. Bovendien zijn de meeste van deze producten gemaakt met natuurlijke ingrediënten, wat beter is voor je huid en het milieu.

Een andere optie is om DIY-schoonheidsproducten te maken. Er zijn talloze recepten online beschikbaar voor zelfgemaakte gezichtsmaskers, scrubs, en zelfs tandpasta.

2. Hergebruik en recycle

In plaats van wegwerpscheermesjes en plastic tandenborstels, kies voor herbruikbare alternatieven. Er zijn scheermesjes gemaakt van roestvrij staal die een leven lang meegaan. Qua tandenborstels zijn er opties gemaakt van bamboe die volledig composteerbaar zijn.

Ook kan je oude handdoeken en washandjes hergebruiken als schoonmaakdoeken in plaats van wegwerpdoekjes.

3. Minimaliseer

Het verminderen van de hoeveelheid producten die je gebruikt, is een andere geweldige methode om je badkamer plasticvrij te maken. Je hebt niet tien verschillende huidverzorgingsproducten nodig. Kies voor producten die meerdere doelen dienen.

Hier is een snelle tabel om je te helpen minimaliseren:

Ongewenst product Alternatief
Tandpasta in plastic tube Solid tandpasta of DIY tandpasta
Plastic scheermesjes Roestvrijstalen scheermes
Wegwerpdoekjes Herbruikbare doeken

4. Koop in bulk

Koop je producten in bulk om plastic verpakkingen te verminderen. Veel winkels bieden hervulbare opties voor producten zoals zeep, lotion, en zelfs tandpasta.

Daarnaast kan je ook investeren in grote containers voor items zoals toiletpapier en katoenen wattenstaafjes om de hoeveelheid plastic te verminderen.

Het plasticvrij maken van je badkamer is niet iets dat 's nachts gebeurt. Het vergt tijd en geduld. Maar met deze 4 methoden ben je goed op weg om een duurzamere levensstijl te leiden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.